Jonge Humanisten Nijmegen Diepgang in een ongedwongen sfeer

Organisatievorm en beginselen van de Jonge Humanisten Nijmegen


De Jonge Humanisten Nijmegen zijn opgericht in het voorjaar van 2013 door Fonni Klösters en Jorg Kennis, als organisatie die zich ten doel stelt om activiteiten op humanistische grondslag te organiseren in en rond Nijmegen. Het kern-team van de organisatie bestaat inmiddels uit Fonni, Jorg, Michiel van Lierop en Evdokia Psarra.

De Jonge Humanisten Nijmegen zijn een autonome organisatie. Alle activiteiten worden zelfstandig georganiseerd door het kern-team. In voorkomende gevallen weet de organisatie zich gesteund door de landelijk bureau Humanistisch Verbond/team Vereniging & Activiteiten en door het Humanistisch Verbond Afdeling Nijmegen, met name op het gebied van logistiek en bij de organisatie van gemeenschappelijke activiteiten, zoals Wereld Humanismedag en de jaarlijkse Jonge Humanistenweekenden. De Jonge Humanisten Nijmegen zijn geen formele vereniging of stichting, maar opereren volledig op vriendschappelijke en vrijwillige basis.

De meeste activiteiten van de Jonge Humanisten, waaronder de maandelijkse Jonge Humanistencafé's, zijn gratis toegankelijk voor iedereen. Ze zijn nadrukkelijk niet voorbehouden aan personen van een bepaalde leeftijd of afkomstig uit de regio Nijmegen: iedereen is welkom om de activiteiten te bezoeken. Wij kennen geen lidmaatschap, noch andere verplichtingen waarbij deelnemers zich formeel dienen te verbinden aan de organisatie. De Jonge Humanisten Nijmegen kenmerken zich door een progressieve, vrijzinnige en vooruitstrevende grondgedachte, een inclusieve houding ten aanzien van niet-traditionele levenskeuzes en een vrije en informele omgangsvorm tijdens de activiteiten.