Jonge Humanisten Nijmegen Diepgang in een ongedwongen sfeer

Agenda Overzicht


Onze vaste avond voor bijeenkomsten is de vierde dinsdag van de maand. Meestal is dat ons befaamde Jonge Humanisten Café, maar soms trekken we eropuit voor een lezing of wandeling. Hou deze site in de gaten, of geef op Facebook aan dat je komt!


Dinsdag 23 april 2019 - Jonge Humanisten Café: Landen langs het Cultuurkompas


Het is altijd interessant om algemene kenmerken van verschillende landen en culturen te vergelijken, maar vaak valt het nog niet mee om daarvoor de juiste variabelen te vinden.

Professor Geert Hofstede heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar hoe culturen van elkaar verschillen, met name voor wat betreft waarden op de werkvloer. Hiervoor ontwikkelde hij het Cultuurkompas. Door te kijken naar hoe landen scoren op de onderdelen individualisme, afstand tot de macht, mannelijkheid, ontwijken van onzekerheden, lange termijn oriëntatie en welwillendheid, worden er opvallende overeenkomsten en verschillen duidelijk.

Je kunt het zelf proberen door een land te kiezen op deze pagina en de resultaten te bekijken:
https://www.hofstede-insights.com/product/compare-countries/

Wat vinden wij van deze methode? Herkennen we ons in de resultaten, of wijken ze juist heel erg af van onze eigen ervaringen? Wat denken we van de onderwerpen die Hofstede heeft gekozen voor zijn methode? Wat is onze definitie van een cultuur? Wat zijn de oorzaken van de verschillen en overeenkomsten tussen landen? Deze en ongetwijfeld vele andere vragen zullen deze avond de revue passeren. Wij zijn heel benieuwd naar jullie inzichten.

Tijdstip: Dinsdag 23 april 2019 - Inloop 19.30 - Start programma 20.00
Locatie: Café Ondersteboven - Wintersoord 20 (vlak bij Valkhof)
Toegang gratis

Note: This evening we also specifically welcome international visitors to shine their light on this subject. If needed, the evening will be (mostly) in English.

https://www.facebook.com/events/441027190057162/